Flaskhumla®

Välkommen till Flaskhumla! Här får du det bästa av två världar - ölbryggning och knivslipning.

Med Ronnie Nilssons breda tekniska kunskap och över 20 års erfarenhet inom ölbryggning kan du vara säker på att få den perfekta ölen.


Jesper Nilsson, vår utbildade kock och expert på knivslipning, kommer att ge dina knivar den skärpa de förtjänar. Vi ser fram emot att hjälpa dig!


Skicka din förfrågan på ölbryggningsartiklar eller knivslipning genom att klicka på länken för mail nedan...


Instruktioner för att Flaskhumla®

  1. Gör egen eller köp en öl på flaska
  2. Fyll en humlepåse med c:a 2gram Humle. Mer eller mindre humle ger olika smak.
  3. Ta bort kapsylen
  4. Lägg i humlepåsen i flaskan = Flaskhumla®
  5. Sätt på en ny kapsyl
  6. Ställ varmt eller kallt. 1timme eller <>10dagar Det finns inget rätt eller fel. Testa dig fram till din favorit.
  7. Njut av en Flaskhumlad öl!!!

 

Torrhumla:

Om man vill ge sin öl Humlearom var det utan tvekan bäst att Torrhumla. Det härstammar ur den engelska traditionen att tillsätta en näve humle till faten innan servering. Med andra ord är detta ett sätt att lära sig vilka humlesorter man själv uppskattar bäst. 

 

Och det låter ju förrädiskt enkelt. Öppna jäskärlet och släng i humle, vänta några dagar och buteljera. Men som vanligt är det så många parametrar som spelar in. Mängd av Humle, vilken sort, ålder på Humlen, pellets eller kottar, jästen som finns kvar, temperatur etc. 

 

Och har du något jäskärl? Alla kanske inte brygger egen öl?

 

Så varför inte Flaskhumla® istället? Testa på många flaskor olika mängd tid etc. 

 

Lycka till!!!